Categorie lenzen

Categorie 1 lens

Lens

Categorie 1

Een categorie 1 lens heeft een VLT waarde tussen de 43-79%. Geschikt voor zwak zonlicht dagen. Deze categorie lens beloont je met een levendig en opvallend panorama. Want vooral op sombere dagen verlang je naar maximale zichtbaarheid.

Firestorm - Rood - BlazeĀ®

Sunflame | Firestorm

Categorie 2

Een categorie 2 lens heeft een VLT waarde tussen de 19-42%. Geschikt voor matig zonlicht dagen. Ook met lichte bewolking behoud je met deze lens scherp beeld. Perfect voor bijvoorbeeld een snelle afdaling of een bosrijk avontuur.

Bekijk bril
Winter's Edge - Zilver - BlazeĀ®

Winter's Edge | Icy Peak

Categorie 3

Een categorie 3 lens heeft een VLT waarde tussen de 8-18%. Geschikt voor helder en fel zonlicht dagen. Met deze categorie lens omarm je de felle zonnestralen en behoud je helder zicht op de reflecterende pistes.

Bekijk bril
Frostbite - Blauw - BlazeĀ®

Frostbite | Mountain Breeze

Categorie 4

Een categorie 4 lens heeft een VLT waarde kleiner dan 8%. Geschikt voor uitzonderlijke fel zonlicht dagen. Deze categorie lens heeft een minimale lichtdoorlating waardoor je ogen optimaal beschermd zijn tegen de felle zonnestralen. Hiermee trotseer je ze.

Bekijk bril

Wat is VLT?

VLT staat voor "Visible Light Transmission" (zichtbare lichttransmissie) en is een belangrijke specificatie bij skibrillen en zonnebrillen met verwisselbare lenzen.